Kategoriler
Genel

Hindistan cevizi yağını tanıyormuyuz ?

Hindistan cevizi (Cocos nucifera), palmiyegiller (Arecaceae) familyasından tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen bir palmiye türü olup 6-12 yaşları arası meyve vermeye başlar. 50 yıl kadar ürün verir. Ağacı 100 yıla kadar yaşar. Genellikle kurulmuş meyvesi toz hâlinde satılır, sert kabuğunun altında hindistan cevizi sütü denen yoğun sıvı bulunur.
Tropikal bölgelerde meyvesi için yetiştirilir. Meyvesinden hindistan cevizi lifi elde edilir. Ayrıca beyaz tanecikler halinde kek ve pastayı süslemek ve tat katmak amacıyla da kullanılmaktadır. Boyu 20 metreyi aşan Hindistan cevizi ağacından toplanan özsuyu tropikal bölgelerde mayalanarak palmiye şarabı üretiminde kullanılır. Meyvesinden elde edilen bir sıvı tıpta kullanılmaktadır.
Hindistan cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir. Yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağ içerir. Vücut bu yağdan diğer yağlara nazaran daha kolay yararlanır.
Hindistan cevizi yağı bütün dünyada özel bir ilgi görür. Pasifik Adalarında hindistan cevizi yağı yaşam ağacı olarak adlandırılır. Anne sütünde bol bulunan laurik asit içerir ve antioksidan Polifenollerce zengindir . Hindistan Yağı (hint yağı) ile isim benzerliği dolayısı ile karıştırılmaktadır, fakat çok farklı yağlardır. Saf Hindistan ceviz yağı oda sıcaklığında katı bir yağdır.

https://tr.im/ErsagEvimde linkinden üye olabilirsiniz.

#ErsagEvimde #ersagsatış #ersaguyelik #ErsağKatalog #ErsagKatalog #katalog #sagliklitemizlik #parfüm #kozmetik #organiktemizlik #ekiş #ekgelir #Ersağ #Ersag #organiktemizlik #hindistanceviziyagi #hindistanceviziyağı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir